Foglalkoztató füzetek

Játékos színháztörténet 6-10 évesek számára

Ismerkedjetek meg a színház világával! Hol született és hogyan változott az évszázadok alatt. A  háziasszony a villa egykori lakója, Bajor Gizi, kinek segítségével bepillanthattok a színházban dolgozók mindennapjaiba, kipróbálhatjátok, milyen a színész, a rendező vagy akár a díszlettervező munkája.

 

A tartalom feltöltés alatt!

Színházi kisokos 10-14 évesek számára

 
Bizonyára ti is kíváncsiak vagytok arra, hogyan működik egy mai színház. Most megismerhetitek e kulisszák mögött zajló színes és titokzatos világot. Különleges színházi foglalkozások, érdekes történetek és magyarázatra szoruló színházi kifejezések várnak benneteket az online feladatlap oldalain.

 

Tovább a feladatlapra...

Online színházi kalauz 15-19 évesek számára

Segítséget szeretnénk nyújtani egy-egy drámai mű, továbbá színházi előadások jobb megértéséhez. Két kötelező művel foglalkozunk részletesen, Szophoklész Antigoné illetve Katona József Bánk bán című darabjával. E művek részletes elemzéséhez továbbá általános dramaturgiai vizsgálódáshoz kínál gazdag szempontrendszert a feladatlap. Olyan irányvonalakat fogalmaz meg, melyek kulcsot adhatnak a fiatalok kezébe a műelemzéshez továbbá a drámai művek színpadi megvalósításához. A kiadvány Interaktív, egyéni használatra is alkalmas.

 

Tovább a munkafüzetre...